De mannen achter Brandstof voor Ondernemers

De één werkt al jaren als adviseur in de automotive-industrie, de ander werkte in diverse grote retailorganisaties waar hij onder andere fusies en reorganisaties voor zijn rekening nam. Wat hebben ze gemeen? In elk geval hun energieke positieve karakter en hun hechte vriendschap van ruim 30 jaar.

Bart besloot in 2018 te stoppen als directeur van de Mediamarkt in Amersfoort en nam de tijd om een nieuwe toekomst uit te stippelen. Vervolgens legde René een voorstel bij hem neer. In zijn werk als bedrijfsadviseur in de automotivebranche, signaleerde hij diverse thema’s die steeds maar terugkwamen: spanningen tussen de ondernemer en zijn team en kansen die bleven liggen op het gebied van proces- en verkoopoptimalisatie. Tijd om het anders te doen.

Door Shanna Bozuwa, content marketeer

van ondernemen krijg je energie

Maar hoe dan? Door te doen wat je leuk vindt! Van een idee naar de daadwerkelijk uitvoering in welke vorm en grootte dan ook. Maar wees eens eerlijk naar jezelf, vind jij ondernemen nog wel leuk? Of wanneer heb je eigenlijk voor het laatst ondernomen? En daarmee bedoelen we niet het onmisbaar zijn binnen je eigen bedrijf. Misschien realiseer jij je nu dat ondernemen je geen energie meer geeft. Dat je verzandt in het dag na dag, week na week hetzelfde doen, zonder je af te vragen doen we dit nog wel goed?  Past dit nog wel bij deze tijd? Wat vraagt de toekomst van ons?

Dit is ons een doorn in het oog. Met onze achtergrond als zelfstandig ondernemer, begrijpen we hoe belangrijk het is dat je als ondernemer kunt blijven ondernemen. Daar willen we mee aan de slag: de bedrijfsprocessen en talenten van de medewerkers kritisch onder de loep nemen en zodanig optimaliseren, zodat er bij jou weer ruimte ontstaat om te kunnen ondernemen.

Zij aan zij op de werkvloer

Wij zijn praktisch ingesteld en echte ‘mensen-mensen’. We staan zij aan zij met de medewerkers op de vloer, staan zelf met de enkels in de klei en gaan mee in het proces. Urenlang vergaderen en ellenlange Powerpoint presentaties: daar geloven we niet in.

We gaan in gesprek met de mannen en vrouwen op de werkvloer. We voelen, proeven en ruiken wat er speelt binnen het team maar ook bij de ondernemer. De oplossingen die we aandragen zijn altijd op maat: mét de ondernemer, dóór de ondernemer en vóór de ondernemer en het team natuurlijk.

Bart van den Heuvel en René Bestevaar

Ze zijn in staat om de vinger op de zere plek te leggen zonder daarbij disrespectvol te zijn of iemand voor het hoofd te stoten. Door hun openheid, ervaring én mensenkennis voelen ze als geen ander aan wat er moet gebeuren en waar de kansen liggen. Geen geitenwollensokken verhaal, geen lange presentaties, gewoon twee mannen die weten waar ze het over hebben.

Hugo Lijding
4.5/5
eigenaar van drie autobedrijven in Hilversum

Neem contact op

Ja, ik wil weer de ruimte en vrijheid voelen om te ondernemen!